New Fusion Könyvek

Subtitle

Brain Gym®Az életben minden tanulás. Tanul a csecsemő, tanul a kisebb és a nagyobb gyerek, meg persze tanul a felnőtt is. Tanuljuk a testünk használatát, a mozgást fizikai értelemben. Elsajátítjuk a mozgást, a kapcsolatokat a családban, a mozgolódást idegen környezetben. Tanulunk olvasni, számolni, zenét, idegen nyelveket, új sportágakat ismerünk meg. Tanuljuk az alkalmazkodást, életünk szervezését, a véleményünk kifejezését, a konfliktusok kezelését, a rugalmasságot, a kitartást, és sorolhatnánk még. Változatos képességeket kapunk és különböző készségeink lesznek. Hol jól használjuk őket, hol kevésbé. Ettől aztán szenvedünk. Szenved a gyerek, ha nem megy az olvasás, ettől persze kiborul a szülő is. Kínlódik a felnőtt, ha a párkapcsolati vagy a munkahelyi helyzeteket nem tudja ügyesen megoldani.

Márpedig a cél ez lenne: hogy meglévő képességeinket minél jobban, könnyedebben és hatékonyabban tudjuk használni, az életünk összes területén.

Ebben segít a Brain Gym®  magyarul agytorna.Fejleszti tanulási képességeinket- minden területen, életkortól függetlenül.

fejleszti a koncentrációt, a figyelmet, a memóriát

javítja a kommunikációt, a pozitív hozzáállást a tanuláshoz

összeszedettebbé, szervezettebbé tesz, javítja a szervezési készséget


A Brain Gym 60 perces tanácsadás ára: 6000 Ft


Kinek ajánljuk?


A módszert elsősorban olvasási nehézségekkel küzdő gyerekeknek fejlesztették ki, aztán hamarosan kiderült, hogy egyén tanulási nehézségekre, magatartásgondokra is jó hatással van. S mivel az életben szinte mindent tekinthetünk tanulási folyamatnak, így felnőttek is használhatják céljaik elérésére, képességeik kiterjesztésére.

A Brain Gym® egy tanulási képességeket fejlesztő módszer. A fejlesztést könnyed és játékos mozgásos gyakorlatokon keresztül történik. A mozgás és a tanulás születésünktől kezdve összekapcsolódik. Legkorábbi mozgásaink alapozzák meg az összes későbbi mozgást, ami a tanuláshoz kapcsolódik, így az olvasással járó szemmozgást, a hallgatással járó fejmozgást . A módszer a figyelmet a mozgásra, a balanszra, azaz az egyensúly megteremtésére, és a tanulás fizikai készségeinek feltárására irányította.  A módszer alkalmazása során nem diagnosztizálunk, nem kezelünk orvosi eseteket."A Brain Gym® egy olyan mozgás alapú pedagógiai program, amely 26 egyszerű mozdulatsort tartalmaz. 
A gyakorlatok és a balanszok az agy és a test többi része közötti hatékony kommunikációt mozdítja elő, mégpedig úgy, hogy növeli a játékosság és a kreativitás szerepét, és csökkenti a teljesítményt hátráltató stresszt”. 
 Paul E. Dennison, a módszer megalkotója

Milyen területek fejlődnek? 


Integrált agyműködés

Érzelmi egyensúly 

Pozitív hozzáállás

Szervezettség 

Összpontosítás, figyelem

Kommunikáció

Olvasás, írás

Látás, hallás, kézügyesség fejlesztése 

Tanulási képességek

Motiváció

Célok megfogalmazása